TempleBar 
  Akoestische Country Pop Band  

 

Biografie TempleBar 

De naam 'TempleBar' komt van het bekende Temple Bar gebied in de Ierse stad Dublin. Temple Bar (Iers-Gaelisch: Barra an Teampaill) is een straat en buurt in het centrum van de Ierse hoofdstad Dublin, die bekend staat om zijn culturele activiteiten en uitgaansleven. Je vindt er vele pubs, naast culturele instellingen als het Ierse Filminstituut en verschillende galeries en tentoonstellingsruimten.In een van die pubs is het idee geboren voor het vormen van een akoestische 'country-pop' coverband. In de pubs in Temple Bar is vaak live-muziek te horen. Kleine muziekgezelschappen die toegankelijke folkmuziek spelen. In Nederland zien we dit nog niet veel, en daar brengen we graag verandering in!

TempleBar is een Akoestische Country Pop Band die op veel gelegenheden kan worden ingehuurd, zoals festivals, country fairs, straatfeesten, verjaardagen, jubilea  en bedrijfsfeesten. Prachtige ballads én up tempo songs worden in een optimale mix uitgevoerd. Het geluid is van hoge kwaliteit en het volume wordt afgestemd op de wensen van de opdrachtgever. Het podium wordt sfeervol verlicht.

TempleBar bestaat uit:


Teresa Wagner


De altijd spontane en vrolijke Teresa Wagner is een singer songwriter die zichzelf heeft gevonden in het country genre en het zich heeft toegeëigend. Ze heeft een donkere scherpe stem wat zich heel goed leent voor de iets ruwere country songs maar soms zal je ook een glimp van haar zachtere kant zien zoals in nummers van Alison Krauss. Bij TempleBar is Teresa te bewonderen als zangeres en bespeelt ze western gitaar, ukelele en banjo.


Ben Vos


Ben is geboren en getogen in Enschede en woont er nog steeds. Begin jaren '80 deed hij conservatorium opleiding tot klassiek gitarist. Enkele jaren later volgde hij de opleiding 'Educational Design and Development' aan de Universiteit Twente. Sinds 2006 heeft hij zijn eigen bedrijf 'Vos Opleiding & Advies'. Muziek (maken) blijft echter zijn passie en inspiratie. Bij TempleBar is hij te bewonderen als gitarist en lead en backing vocalist. Daarnaast geeft hij gitaarles en is hij als gitarist verbonden aan het Enschedese gospel gezelschap 'Benediction'.

 

Marcel Engelbertink


Marcel is opgegroeid in Oldenzaal en woont sinds 2002 in Enschede. Muziek maken is hem met de paplepel ingegoten. Het is ook zijn passie. Op z'n 15e richtte hij samen met 3 andere jongens de band ‘Aqua’ op. Die band heeft tot 2005 bestaan en was in binnen- en buitenland onder andere actief op festivals, bedrijfsfeesten, zomerfeesten, discotheken/dancings en bruiloften en partijen. Bij Aqua was hij slagwerker/zanger. Marcel is een muzikant met meer dan 10.000 'vlieguren'. Na de Aqua periode is hij actief (geweest) bij diverse andere bands. En nu maakt hij met veel plezier deel uit van TempleBar. Een professioneel, muzikaal en leuk muziekgezelschap dat niet alledaagse, sfeervolle en lekker in het gehoor liggende country-pop muziek maakt. Bij TempleBar doet hij lead en backing vocals en speelt hij westerngitaar, percussie en akoestische basgitaar. Hij is in de muziek verder actief als Music Producer & Sound Engineer en heeft hij zijn bedrijf Crazy Cats Music Productions. Daaronder valt onder meer de online speciaalzaak voor drums & percussie Slagwerkonderdelen.nl.

Opbellen
E-mail
Info